je/libo/divadlo

Příběhy obyčejného šílenství

  • Datum: Sobota 20. 11. 2021
  • Začátek: 19:00
  • Vstupné: 120 Kč / 90 Kč důchodci
Příběhy obyčejného šílenství

Osmou hrou v pořadí, kterou se soubor rozhodl nastudovat je černá komedie Petra Zelenky o „obyčejném, každodenním šílenství“. Po sedmi osvědčených titulech od tuzemských či zahraničních klasiků zvolila DSP nejednoduchý příběh ze současnosti. Kde jsou hranice normálnosti? Co je to vlastně bláznovství? A jaké máme právo odlišné chování soudit?

„Existuje jediný způsob, jak se z toho dostat. Nechat se odeslat poštou jako balík“

Hra, původně psaná pro Dejvické divadlo a následně i film, který byl na jeho motivy později natočen, získala nejen řadu ocenění, ale dočkala se mnoha nastudování u nás i v zahraničí.

Doufáme, že Vás toto představení plné absurdních situací, svérázných postav, různých podob lásky, černé magie a náhodných telefonních hovorů zaujme, stejně jako nás. Pojďme se společně bavit i zamýšlet, společně sdílet příběhy, nechme se vtáhnout do hry, zaposlouchejme se do originálních melodií hudebního doprovodu. Prostě pojďme společně do divadla.

Jsme ryze amatérský soubor, který byl založen roku 2007 a od té doby nastudoval a odehrál deset inscenací. Soubor se pravidelně účastní různých festivalů a pravidelně vystupuje v rámci grantu MK ČR v pražském Činoherním klubu.

XII. ročník ORLICKÉ THÁLIE 2021 – přehlídka amatérských divadelních souborů o CENU HYNKA VICENY

Přehlídka se koná v Malé scéně. V průběhu roku se divákům postupně představí devět amatérských divadelních souborů. Jejich výkony budou opět hodnotit diváci podobným systémem jako dosud. Na závěr přehlídky se soubor, který bude hodnocen nejlépe, stane držitelem zlaté Ceny Hynka Viceny.

Orlická Thálie 2021

Fotogalerie
  • Příběhy obyčejného šílenství
  • Autor: Lenka Janyšová