je/libo/divadlo

Jablko sváru CMXLVII

  • Datum: Pátek 2. 12. 2022
  • Začátek: 19:00
  • Vstupné: 120 Kč / důchodci a studenti 80 Kč
Jablko sváru CMXLVII

Pár slov o souboru - Divadelní spolek Na střídačce
Nezávislý divadelní spolek mladých a krásných umělců a jejich karikatur. Spojuje nás dobrý humor a neschopnost brát cokoli příliš vážně. Máte-li rádi komiku daleko za hranou, psychotické výlevy a příběhy, jimž nebude rozumět hlavu ani patu, přijďte se na nás podívat!

Pár slov o hře - Jablko sváru CMXLVII
Pohádka tří bratří, Oidipa, Agamemnóna a Aigistha, divákovi povědomá úměrně tomu, nakolik dával ve škole pozor. Moderní znásilnění všeho, co činilo Sofokla brilantním autorem a antickou civilizaci předběhlíkem doby.
Bájné příběhy jsou vsazeny do prostředí současné Ameriky, kde vytváří svěží paralely a mocné konotace, o kterých jste se báli vůbec přemýšlet! Krom fabulačního blábolení se jedná o neřízenou komedii, ve které je svaté jen máloco. Zřejmě kvůli absenci křesťanství či co. Ale nebojte, místo jediného Boha dostanete celou plejádu krvelačných božstev, mýtických stvůr a manželku megeru. A pamatujte: Pokud něčemu nerozumíte, pak je to humor.
XIII. ročník ORLICKÉ THÁLIE 2022 – přehlídka amatérských divadelních souborů o CENU HYNKA VICENY

Přehlídka se koná v Malé scéně. V průběhu roku se divákům postupně představí devět amatérských divadelních souborů. Jejich výkony budou opět hodnotit diváci podobným systémem jako dosud. Na závěr přehlídky se soubor, který bude hodnocen nejlépe, stane držitelem zlaté Ceny Hynka Viceny.

Fotogalerie